DAGBOK 2010 - 2013

2 november 2012 - 21 mars 2013

Några månader har förflutit och mycket har hänt. Vi avslutade hösten med en träningshelg hos kennel Teamwork här. Vilja blev ÖLO-mästare i bruks 2012 och placerade sig på en 3:e plats i Barbro Rydins VP och en delad 5:e plats i Forester Johnssons VP. I slutet av november var det dax för Vilja att tillsammans med SE Holmsten kennel Teamwork bege sig ned till Tyskland för att paras. Resultatet blev 8 valpar som såg dagens ljus den 22 januari. Bilder ser ni här . Lilla Teamwork Zahara som skall kallas Zenia kommer följa med Vilja hem. Hennes egen sida här.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

12 maj - 1 november 2012

Nu har ännu några månader lagts till handlingen. Vi har hunnit vara på ytterligare ett kennelläger. Denna gång hos Marlene o Eivy och kennel Engelaiz och det gick av stapeln på polisens anläggning i Karlsborg. Vi tillbringade midsommaren tillsammans med en hel massa trevliga boxervänner och bilder ser här. Vi har haft träningshelg hos kennel Teamwork där bilder kommer inom kort. Vi har varit på semester i Marbella även denna höst. Vilja har fått sin titel Svensk Utställningschampion och har även tävlat bruksprov i både spår och sök (uppflyttad till högre klass). MT gjorde vi på Nora BK i oktober där Vilja uppnådde fina 514 p. Protokoll och tävlingsresultat se Viljas egen sida här. Tanke och förhopping är att Vilja under november månad ska paras och hane presenteras inom kort.

20 april - 11 maj 2012

Nu har kennellägret gått av stapeln och vi fick en jättefin helg med bra väder, bra träning, trevlig samvaro och som avslutning en dag fylld av framgång för kennel Teamwork och Maritha o Sven-Einar samt alla valpköpare och fina hundar. Vilja placerade sig bland de 8 bästa av ett 60-tal tikar och tog sitt första Cert. Bilder från både läger och utställning i galleriet. Vilja har fått äran att vara med på omslaget på SBK:s folder "Mentalbeskrivning valp".

______________________________________________________________________________________

25 november 2011 - 20 april 2012

Ännu ett kvartal har gått och mycket har hänt. Julen firade vi dels i Järvsö och dels i Tyresö. Den 17 januari föddes Annas o Kens lilla kille Kean så nu är det 5 barnbarn sammanlagt och fler kanske det blir. Den 26 januari åkte vi på tre veckors semester i Mexico. Vi valde samma hotell i år som föregående år då vi var mkt nöjda med detta. Då vintern varit så gott som snöfri har vi kunnat utnyttja skogar o golfbana för rastning och motion. Ett antal spår har vi hunnit med och lydnadsträningen har fortlöpt några gånger i veckan de senaste månaderna. Vilja har spondylosröntgats och hjärtundersökts med bra resultat. Vi ser nu fram emot årets första kennelläger under valborgshelgen i Örebro/Ånnaboda med kennel Teamwork. Mamma har flyttat från Järvsö till Ljusdal och under maj månad beger vi oss upp till henne och hjälper till med det sista. Anna o Ken har köpt radhus och flyttar inom kort samtidigt som Malin o Diego flyttar tillbaka till Sverige den 5 maj efter 9 år i Marbella.

______________________________________________________________________________________

8 oktober - 24 november 2011

Kan bara konstatera att nu är det höst. Vi har legat lite lågt med träningen pga löptider o mattes influensa men denna vecka fick vi i alla fall till det med både spår och uppletande uppe i Norrtälje med Lee, Monica, Yvonne, Birgitta, Helene o jag. Det gick riktigt bra för samtliga. Kul. Nästa vecka blir det lydnad på Roslagens BK.

Snart är det första advent och sedan bara några veckor kvar till vi återvänder till Mexico. Ett underbart resmål med fantastiska stränder, jättegod mat och ett härligt klimat. Sverige när det är som bäst på sommaren. Runt 28-30 i luften o detsamma i havet med dess korallsand. Helt vit och kall när man går barfota. 3 veckor skall vi njuta och när vi sedan kommer hem har vi husse hemma på heltid. Det ser vi fram emot. Det är han värd.

______________________________________________________________________________________

20 juni - 7 oktober 2011

Vi har hunnit med en hel del sedan dagboken senast uppdaterades. I början av juli deltog vi i kennel Engelaiz läger i Karlsborg. Bilder från lägret här. I augusti var det dags för Boxer-SM i Tånga Hed. Lite olika bilder här och även resultat från Viljas utställningsresultat här. Vilja har tävlat lägre klass spår och blivit GK. Se bilder o resultat här. Vi hade även en liten träff och tränade tillsammans här på Ljusterö. Lite bilder på Monicas hemsida här och Lees hemsida här. Förra helgen var det dax för träningshelg i Gyttorp. Bilder här. Lite höstbilder ser ni här.
Och sist men inte minst - Osborn blir 7 år 10 oktober. Grattis.

 

_______________________________________________________________________________

31 maj - 19 juni 2011

Vi har under juni hunnit med besök av barn o barnbarn med grillning vid sjön. Bilder i vårt sommargalleri här. Även en båtutflykt till en ö i stockholms yttre skärgård här har vi hunnit med. Vilja har blivit stora damen och utfört sitt MH och vi är alla mkt nöjda med hennes och brödernas prestation. Se bilder och protokoll här. Vi har varit i Mullsjö på kennelläger med Viljas uppfödare Sven-Einar o Maritha, kennel Teamwork. Se bilder här. En tjejmiddag i Tyresö med döttrar och sonhustru avslutades på Ljusterö med "spanska" dottern Malin som följde med och sov över.______________________________________________________________________________________

3 - 30 maj 2011

Vilja & Osborn har tränat lite lydnad, spår och Vilja även sök sista veckorna. Hundarna har åkt premiärtur med båten och det fungerade jättebra. I lördags morse ringde klockan 03 och vi tog efter morgonfika hundarna och begav oss upp till mamma i Järvsö. På vägen upp skulle Vilja göra tävlingsdebut i appellspår på Söderhamns BK. I duggregn och 8 gr vad det halv åtta lottdragning. Vi fick nr 2 av 6 som kom till start. Vi begav oss till spåren och Vilja spårade mkt bra och fick 10/10. Efter hund 6 åkte vi tillbaka till klubbstugan och budföring stod på tur. Även denna gick jättebra och poängen blev 10/10. Därefter var det dags för platsliggning. Denna fick avbrytas då några hundar gick upp. Vi lade om och tyvärr satte sig Vilja upp efter halva tiden pga regnet tror jag. Har aldrig gjort det förut så det är bara att träna mer i regn. Poängen blev 8/8. Fortsättningen blev blandad poäng allt från 5 till 10 dock inte någon 0:a. Totalt 257,5 poäng och vi placerade oss som nr 1. Jag är mer än nöjd med Vilja som 14 månader gammal får uppflyttning på första tävlingen. Nu kan vi träna i sommar och se fram emot en start i lägre klass så småningom. Efter avslutad tävling körde vi vidare upp till Järvsö och där har vi nu haft en mysig helg med god mat och samvaro med mamma.

 

______________________________________________________________________________________

11 april 2 maj 2011

Vilja har under den gångna månaden tränat sök, lydnad, spår och uppletande. Vi tuffar på och hoppas våren kommit för att stanna. Förra veckan hade vi en liten boxerträff uppe på Häverö BK som Lee varit initiativtagare till. Jättetrevliga dagar med kul samvaro o mkt bra träning. Valborgsmässoafton tillbringade vi hos Maritha o SE i Gyttorp tillsammans med lite goda boxervänner som skulle ställa ut på NVLO 1 maj. En trevlig kväll med god mat, fyrverkeri och prat. Vilja kände sig hemma och tillbringade kvällen tillsammans med oss. Osborn fick vara med och grilla och sedan vistas i bilen pga höglöp på lilla damen.

______________________________________________________________________________________

4 mars - 10 april 2011

Vi har hunnit med att röntga och fick glädjande resultat. HD A knä ua. Vi har så smått börjat komma igång med både spår, uppletande, sök och lydnad. Helgen 7-10 var vi i Kloten och tränade sök. Första dagen 10 hittaskick på en jättejobbig bana. Skog på vänster sida o kalhygge med vatten o massor av djup snö på höger. Tufft för hundarna men Vilja fixade det bra. På em 7 skick med en markeringsövning på ena skicket. Något lättare bana men ganska kuperad. Kvällen tillbringade vi i stuga 2 och åt lasagne o lite vin. Lördagen körde vi en repris av den kuperade banan. 6 skick med 2 markeringsövgningar. På em uppletande av föremål och sedan "stug" sök. Alltså hitta figgar bakom stugorna i området. Jättekul tyckte alla. Osborn som inte tränar sök deltog och gillade detta skarpt. Söndag fm skogssök med 8 skick i en bana med återigen bitvis jättemkt snö o vatten. Gick mkt bra. Därefter åkte vi hem. Nu ser vi fram emot dom 3 läger som vi har framför oss.

______________________________________________________________________________________

4 mars 2011

Vi börjar med att gratta lilla Vilja och hennes bröder som idag fyller 1 år. Sedan måste vi ursäkta uppehållet i dagboken. Vi skyller på snö, semester och allt annat. Vi har bilder som väntar på att läggas in på hemsidan. Kommer så småningom.

______________________________________________________________________________________

27 december

Vi vill gratta barnbarnet Milly på 3-årsdagen och även sända vår älskade Falcon en tanke då han idag skulle fyllt 9 år. Vi saknar dig gubben.

______________________________________________________________________________________

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

______________________________________________________________________________________

8 november - 25 december

Vi kan nu lägga ytterligare en månad bakom oss. Massor av snö vilket inneburit snöskottning, begränsad möjlighet till variation på hundpromenaderna och mindre träning än vad som vore önskvärt. Ridhusträningen med kompisarna Diesel o Zolo har vi så smått dragit igång. Några promenader tillsammans med Ljusterö Hunds tappra deltagare har Vilja fått prova på. Allt ifrån collie till tax. Hanar o tikar, gamla o unga. Nyttigt och kul. Nu har vi snart avverkat julen och lite ledighet är på sin plats.

______________________________________________________________________________________

16 oktober - 7 november

Vi kan nu lägga löpet bakom oss. 3 veckor har nu tillbringats med hoppande över kompostgaller. Vi är ju vana med det i och för sig sedan tiden med Falcon o Osborn men skönt när dom kommer väck. Vilja passade på att vila benet som fick en törn i stridens hetta med Osbornbus. Idag åker vinterdäcken på ena bilen och det känns bra med tanke på stundande snö o regn som tycks vara på intågande. Idag på morgonen blev det träning med Ninnin o Zolo o Lea och det märks att vi vilat en tid. Momenten går bra men andra hundar o allt runt omkring fångar lilla damens uppmärksamhet. Vi gick igenom momenten vi planerat förutom platsliggning o kryp. Provade för första gången att träna skall och det satt som en smäck på en gång. Jag begriper inte men den här lilla tjejen tar in allt med lätthet. Nu lite vila vid brasan och sedan ska matte till jobbet.

______________________________________________________________________________________

24 September - 15 oktober

Vi får kalla det månadsbok from nu tror jag. Tiden rusar iväg. Osborn har fyllt 6 år. Vi har hunnit träna lite av varje. Varit på visit i Göteborg och köpt en båt. Hälsat på Maritha o SE i Gyttorp. Höststädag med våra hyresgäster och även passat på att njuta lite av den vackra hösten. Idag lade vi spår till Vilja o Osborn och det blir nog en repris i morgon. Måndag sök i Vaxholm. Lite fler bilder i höstgalleriet.

______________________________________________________________________________________

14 - 23 September

Vi har under perioden tränat sök vid två tillfällen. Nu senast vid D/T Brukshundklubb. Agneta o Seven hade fixat med lite kul grejor att använda ute i banan. Bla ett litet barntält i form av en igloo, en agilitytunnel mm att gömma sig i. Hundarna tyckte det var jättekul att hitta figge på så konstiga ställen. Vilja ville inte springa fram första försöket till tältet men med lite lockrop kom hon infarande och fullkomligt överöste figgen med pussar. Efter söket lite socialträning med fika på klubben och sedan platsliggning och lydnad. Jättekul och härligt väder. Något spår och några lydnadspass har vi även hunnit med. Hemma har vi försökt få lite höstfint bland blommorna. Rensat och klippt. Nu väntar vi på att tomaterna ska vara färdigmogna och sedan åker ALLA, och då är det många, blommor in i växthuset fram till det blir så kallt att dom vill in i huset. Gårdagen bestod på förmiddagen av lite lydnadsträning med våra 15 ekipage på Ljusterö Hund. Därefter åkte vi hem för att montera 7 av 20 spröjs på vårt hus. Vi har valt en klassisk spröjs som passar bäst då övriga hus har samma typ av fönster. Fint blev det. Nu väntar vi på att nästa sändning ska komma. Dagen avrundades med en båttur på spegelblankt vatten. Hundar och tvåbenta njöt av höstvädret.

 

______________________________________________________________________________________

24 Aug - 13 September

Vi har nu lagt ytterligare två veckor bakom oss sedan förra uppdateringen. Vi har hunnit med bl a ÖLO:s utställning på Skavlöten den 28 augusti där Vlja kom Reserv i bästa tikvalp. Rune fick sitt första CK och vann sin klass och stod Reserv bästa hane. Dante fick ett förstapris men sedan var det stopp. Sedan var det dax för BeLee som även hon tog CK, vann sin klass, blev bästa tik och sedan BIM. Grattis Tuula, Monica, Lee & Benny. Därefter var det dax att åka till Tyresö och installera Vilja hos Anna Ken o Leah. Bur o galler skulle fixas och lite info om utfodring mm. På söndagen bar det av till pensionatet med Osborn och sedan raka vägen till Arlanda. En vecka i sol o värme hos Malin o Diego i Marbella stod för dörren. En av dagarna åkte vi till Tariffa som ligger några mil väster om Gibraltar och där medelhavet och atlanten möts. Tyvärr blev det influensa under veckan men det råder man inte över. Väl hemma igen har Vilja o Osborn spårat med Håkan (när matte sov efter nattarbete) och Vilja har även tränat sök. Lite lydnad, budföring och någon uppletanderuta har vi även hunnit med.

______________________________________________________________________________________

18 - 23 Aug

Vilja har tränat sök 2 ggr senaste veckan med Shadya, Agneta, Johanna, Elisabeth, Pia och Lotta ifån norra sidan av "stan". Det var två riktigt bra träningstillfällen och Vilja gick 6 skick första gången och 5 andra, men med tanke på värmen (23 gr) och introduktion av kamplek ute hos figurant så skötte hon sig jättebra. I kväll blev det ett lydnadspass med Ljusteröhundkompisarna Diezel, Zolo och Rocco. I helgen blir det Viljas sista utställning för året och på söndag är det dags för lite semester i Marbella då vi ska hälsa på Malin o Diego i sedvanlig ordning. Vilja åker till Anna o Ken i Tyresö och Osborn bor hos Karin på panget i Boda.

______________________________________________________________________________________

10 - 17 Aug

Vi har nu kommit hem ifrån 4 dagars Boxer-SM på Tånga Heds Camping i Vårgårda. Vi packade husvagnen torsdag morgon och lämnade Ljusterö för att åka 46 mil ner till campingen. Väl framme blev det paj och ett glas vin tillsammans med Lee o Benny. Fredag em började lydnaden som vi beskådade ifrån ringside. Många jätteduktiga förare o hundar kunde vi avnjuta. Ingen nämnd o ingen glömd. Under em kom Monica o Niro, Tuula o Rune för att tillbringa helgen tillsammans med oss. Under lördagen kunde vi följa brukslydnaden parallellt med valputställningen. Vilja placerade sig 1:a med HP i sin klass och blev sedan Reserv i bästa tikklass. På kvällen var det gemensam grillning med ovanstående samt Maritha, Cina, Maria mfl Teamworkare och några ytterligare. Söndagen blev en lyckad dag då Rune placerade sig som 3:a i juniorklass med HP, BeLee 2:a i unghundsklass med CK och mamma Maggie blev för 3:e gången BIR på Boxer-SM. Första gången 2006 som BIR-valp, 2008 samt detta år. En enastående prestation av henne 5 månader efter att Vilja o hennes bröder kom till världen.

 

______________________________________________________________________________________

31 juli - 9 Aug

Vi har hunnit med lite av varje under veckan som gått. Bl a har vi haft dop här på Björknäs av barnbarnet Isak. Även Sandra Benny o Milly har gästat oss. I fredags tränade Vilja och jag sök tillsammans med Diesel, Lea & Zolo och Rocco. Idag var det dags för lydnadsträning med samma hundar och då provade vi metallen för första gången. Även ett försök med vittringsapportering vilket gick jättebra. Sent på em gick vi ett apellspår för första gången. Har bara tränat spår i skogen tidigare. Strax före andra apporten stannar hon och vad hittar vi mitt i spåret om inte en rådjursklöv. Trots det lilla missödet tuffade hon på till slutet med bra spårintresse.

Vilja hämtar metallapporten

"Kusinerna" Milly & Leah

Isak´s dop 1 augusti

______________________________________________________________________________________

26-30 juli

Vilja har varit i storstan och träffat uppfödaren Maritha. Vi träffades över en liten lunch (som jag blev bjuden på, tack tack) på en liten uteservering mitt på Vasagatan utanför Centralstationen. Vilja ligger under den 1 timme långa lunchen vid våra fötter och framför på trottoaren passerar både människor, barnvagnar, resväskor o framför allt stora o små hundar och hon rör inte en min. Jag tror vi hade en ganska stolt uppfödare med oss. 4,5 månad har lilla damen blivit och sköter sig med glans. Tidigare i veckan tränade vi lydnad och idag blev det spår och uppletanderuta. Vilja hämtar nu in 3 föremål med sparsam synretning före första skicket. Osborn går som vanligt som tåget. En riktig pärla i skogen är han vår gentleman. Fler bilder finns i träningsgalleriet.

______________________________________________________________________________________

11-25 juli

Vi har idag haft avslutning med vår spårgrupp här på Ljusterö. En liten tävling med spår, lydnad och budföring. 7 ekipage kom till start. Värmen har nu efter 5 veckor gett vika och nu kan hundarna få lite mer aktiva dagar. Trots allt har vi hunnit med 3 dagars läger hos Lee o Benny (jättevarmt, trevligt o kul). Vi har lagt lite spår, sökrutor och även tränat lydnad så mkt som varit möjligt i värmen. Söndagen den 18:e var Vilja på sin första utställning. HP och jättefin kritik. Placerad 2 i sin klass.

______________________________________________________________________________________

1-10 juli

Vi tillbringar mesta tiden med att vattna alla blommor o växthuset samt ligga på bryggan. Vilja simmar och tycker livet är ganska skönt. Lite träning försöker vi få till i hettan. På måndag bär det av till Trästa för 3 dagars läger med Lee, Monica, Tuula, Håkan o jag. Spår, sök o lydnad ska vi hinna med och kvällarna ska vi äta gott, prata och ha det trevligt. Så nu packar vi husvagnen och åker iväg snart.

______________________________________________________________________________________

29-30 juni

VILJA har tagit mallgrodan!!

Idag och igår har vi tränat lite lydnad på fm trots värmen. Det gick jättebra. På kvällen tog vi en långpromenad till insjön där Vilja fick börja simskolan. Efter lite övertalning och lockande med pinnen kom hon i vattnet och simmade glatt till husse. Efter en stund tyckte hon det var jättekul och simmade ut och hämtade pinnen ett flertal gånger. Osborn simmade ut och hämtade pinnen 2 ggr men sedan tyckte han det var färdigbadat för idag.

______________________________________________________________________________________

14-28 juni

Nu är sommaren här. En härlig midsommarhelg har vi haft med barn o barnbarn och ett underbart väder. Bilder här. Veckan i övrigt har bestått av både spår o lydnad samt en hel del socialträning. Idag har vi varit ute vid klipporna och Vilja o Osborn har lekt o badat (nästan i alla fall). I morgon är det dags för lydnadsträning med våra hundkompisar och på onsdag eller torsdag blir det sökträning för Vilja. Bilder från dagens övningar här.

______________________________________________________________________________________

10-13 juni

Nu har vi kommit hem från läger med Engelaiz kennel. En toppenhelg i Karlsborg. Mycket samvaro o god mat. Kanonförläggning och bra hundväder. Osborn o Vilja har tränat spår, uppletande, budföring, hinderbana, miljöträning och lydnad. Gått i gallertrappor och sprungit i cementrör. Sist men inte minst utforskade Vilja ett stort mörkt militärtält helt på egen hand. Liten Vilja med så mkt vilja. Fler bilder kommer i lägergalleriet om några dagar.

___________________________________

______________________________________________________________________________________

2-8 juni

Vill börja med att gratta Robban som idag fyller 21 år. Veckan som varit har innehållit mkt träning. Både spår, sök (med Lee James BeLee Monica Niro o Dante) och lydnad. Idag provade vi även på "doftstig". Ett antal föremål utlagda efter en stig och i rätt vind som Vilja o Osborn markerat under promenaden. I helgen som var hade vi barn o barnbarn på besök. På torsdag är det dax för Engelaizläger i Karlsborg. Ska bli jättekul. Fler bilder i träningsgalleriet här.

__________________________________________________________________________________________

1 juni

Nu har vi provat på sök och med den äran. Träffade Lee o Monica med hundar uppe i Trästa kl 9 i morse. Vilja fick börja och då vi övat byta sak mot godis hemma så gjorde vi från början så att hon fick springa ut till figge 30 m och hämta lösrulle. Det gick jättebra och hon kommer in med rullen till stigen och när jag säger visa så springer den lilla tjejen ut och visar mig var figgen ligger och får då mjukost som är jättegott. Därefter fick BeLee Dante James o Niro 3-4 skick var och alla gjorde riktigt bra ifrån sig. En härlig solig dag med gott fikabröd (tack Lee) och jätteduktiga hundar. I morgon är det dags för lydnad med Ljusterö Hund.

__________________________________________________________________________________________

25-31 maj

Nu har det gått några dagar igen och vi har haft fullt upp som vanligt. Har haft mamma här några dagar och idag åkte vi till Tyresö för att hälsa på barn o barnbarn. Först var det lunch med min bror och sedan fika hemma hos äldste sonen med familj. Dottern Anna o lilla Leah var oxå med på fikat o Vilja o Leah tumlade runt i gräset. I helgen lade vi några valpspår till Vilja som hon faktiskt fixade riktigt bra. Även några små budföringar fick hon prova på. Hon springer glatt både till husse o matte men även annan mottagare är poppis. Måndagkväll var det träning vid Tuskö igen och Vilja var så duktig. I morgon ska vi till Älmsta och träffa Lee o Monica och alla hundarna. Vi ska för första gången göra några enkla hittaövningar som en liten start på sökträningen. Bilder kommer. Hemma busar Osborn o Vilja som tokar på tomten. In och ut i tunneln och leker tafatt runt blomkrukorna. Vi måste ta in Vilja för att hon ska vila så det inte blir för mkt av det goda.

__________________________________________________________________________________________

19-25 maj

Veckan som varit har innehållit mkt socialträning. Promenad i Norrtälje, på handelsträdgården mm. Vilja har fått träffa mkt människor från 5 veckor och uppåt. Nyttigt. Vi har småtränat allt från ögonkontakt till ensamhemmaträning vilket går så jättebra. På bilden är det total avslappning ii min famn nere vid bryggan hemma.

__________________________________________________________________________________________

12-18 maj

Kanske får det kallas veckobok denna gång men med huset fullt av barn o barnbarn, växthus samt valp så har det varit full fart. Vi har socialtränat mkt denna vecka. Bla så har vi varit på promenad i Åkersberga C. Åkt hiss, tittat på Roslagsbanan, husbygget som pågår i C samt besökt djuraffären. Vi har introducerat första lilla uppletanderutan som gick jättebra. Igår tränade vi med Ninnin o Brittmarie igen och det blev lite ögonkontakt, sitt stanna kvar, ligg samt passivitetsträning med hundarna som var närvarande. Se lite bilder här .

I morgon är det dags för Ljusterö Hund och då blir det lite träning igen.

__________________________________________________________________________________________

10-11 maj

På måndagen tränade vi lite inomhus och på em åkte vi till biblioteket. Vilja o Osborn låg i var sin bur bak i bilen och det gick bra. På kvällen körde jag Osborn ett kort pass med Ninnin o Brittmarie (se här ). Med tanke på att Osborn mått dåligt o kräkts några dagar så gick det ändå ganska bra. Vilja var bara ute en kort stund då blåsten gjorde planen kall. Hon fick göra en liten kort budföring till Ninnin.

Tisdagen bjöd på underbart väder så det blev lite klickerträning på tomten. Bla hämta och byta spårpinne mot godis. Hon har redan förstått vad det går ut på. På em var det dags för mig att åka på möte på jobbet. Närmare bestämt skulle vi 8 arbetskamrater träna hjärt-lungräddning. Vilja fick vara med och började med att åka hiss, gå igenom automatiska dörrar samt hälsa på en av våra pensionärer på Görjansgården. Därefter var det dax för mötet och hon for omkring bland "dockor" och jobbarkompisar. Sov i knät på de flesta och tyckte nog det var jättekul. I morgon kommer "spanska" dottern hem till Sverige och skall stanna nästan 2 v. Så mysigt att få hem henne. (Om nu inte sotmolnen sätter stopp).

__________________________________________________________________________________________

9 maj

Idag har vi umgåtts med lilla dotterdottern Leah 9 mån på fm. Vilja är mkt intresserad och Leah överförtjust.

Har tränat lite ute på tomten. Bla springa mellan husse o matter vilket var jättekul. På em var det dags för vår spårkurs som vi håller i här på ön. Vilja fick följa med och vara i lediga famnar och även passa på att träffa några snälla hundar. På bilden är det Theo som vi hälsar på.

__________________________________________________________________________________________

7 maj

Idag har vi varit hemma stora delar av dagen. Tränat lite med hjälp av klicker och även passat på med lite ensamträning. Vilja fick följa med till Torget när vi skulle gå till frisören. Hon fick tillåtelse att följa med in dit och väl inne så passade hon på att springa runt och inspektera lokalen och hälsa på besökare som kom. Hon är så härlig i sin kontakt med andra människor. På kvällen kom dottern Anna med sambo o 9-månader gamla Leah. Vilja tillbringade kvällen i deras sällskap och tycke uppstod direkt mellan Leah o Vilja. Mer i morgon.

 

6 maj

I dag var det tänkt att vi skulle hälsa på min arbetskamrat. Vi skulle leverera tomatplantor och så gjorde vi. Vilja fick undersöka huset hos Monki under tiden vi fikade. På fm åkte jag till en annan kompis och hämtade en mindre bur att ha i passagerarsätet fram i bilen. Jag vill att Vilja ska lära sig åka bil i lugn o ro. Vi åkte sedan och hälsade på en äldre dam med rolator. Jag hade lovat detta och nu var det alltså dags för detta besök. Allt förlöpte helt naturligt. Vilja undersökte den konstiga grejen och det var allt. På em efter en lång middagslur ensam hemma i buren (matte fikade utanför i solen) så åkte vi till Laggars o tränade med Brittmarie o Diezel. Osborn o Diezel började med platsen och sedan körde vi lite lydnad. Vilja låg i bilen och tittade på från sin lilla bur. Diezel är en snäll kastrerad 3-årig schäfer så jag passade på med ett hundmöte där jag tog initiativ och visade att så var fallet. Hon bjöd upp till lek efter en liten stund. Vi tränade lite inkallning, sitt och hämta dutten med hjälp av klicker vid några korta tillfällen under dagen. Hon är bara så duktig. På kvällen blev det en liten promenad med Osborn. Hörs i morgon

__________________________________________________________________________________________

5 maj

I dag onsdag skulle det bli vårpremiär för Ljusterö Hund. Med tanke på Vilja så var jag tvungen att ordna det så att collien Pandas husse kunde hjälpa mig med en famn. Panda tränas av matte så husse är alltid till förfogande. Det gick jättebra och under tiden Lee o jag hjälpte de 14 träningssugna ljusteröbor som kommit valde alltså Vilja att gosa med Birger. Gamla boxerkompisarna Tuula med Rune o Monica med Niro o Dante kommer till Ljusterö varannan vecka och tränar med oss. Jättekul. Tack Lee, Tuula o Monica för alla fina saker vi får låna till Vilja.

3 hundar hade jag valt ut som lämpliga för Vilja att träffa. En snäll collietik, en goldenhane och så STORA Stumpan. Jag hälsade först och därefter var det Viljas tur. Hon klarade det jättebra. På em var vi hemma på tomten och mös i solen. Tränade lite sitt och "hämta dutten" samt ögonkontakt. Helt fantastiskt hur en så liten så lätt lär sig förstå att klick är godis. Avslutade med att leta lite godis inne.

 

__________________________________________________________________________________________

4 maj

I natt vaknade vi och ville leka kl 3. Det blev en timme och sedan somnade vi om till 7. Dagen tillbringade vi med att försiktigt börja klicka in Vilja. Ganska snart förstod hon vad jag menade och jag började med att klicka varje gång hon satte sig. Lade även "dutten" på golven och efter några gånger (med pauser så klart) så hade hon förstått att det var att ta i den och lyfta den en bit som gav klick o korv. Vi åkte till Ljusterö Torg och skulle köpa lite korv och då passade vi på att vara ute lite på torget (ett litet torg här på Ljusterö). Vilja fick vara med personalen som var ute och vattnade blommorna när jag sprang in och köpte det jag skulle. Sedan åkte vi bort till skolan och där gick vi omkring en stund under tiden barnen var ute o lekte på rasten. Träffade även en moped utan problem. Väl hemma sov vi som en liten stock i buren. Framåt eftermiddagen fick hon bekanta sig med den tysta dammsugaren och när den senare började låta i angränsande rummet så kom hon nyfiket efter mig medan jag dammsög alla rum nere i huset. Hörs i morgon.

__________________________________________________________________________________________

3 maj

Idag har vi socialtränat en hel del. Skall satsa stenhårt på detta med denna lilla tjej. Åkte till handelsträdgården där Vilja fick gå omkring ibland blommor, stenstatyer och människor. Alla föll pladask för hennes ljuvliga lilla uppenbarelse. Därefter åkte vi till Granngården för att köpa fler kompostgaller. Hundar får följa med in och därför blev det en liten rundtur flr Vilja även där. Sist avslutade vi på djuraffären. Massor med godishinkar, ben och allt möjligt spännande att utforska. På kvällen var det dags för träning med Osborn. Lillan sov i bilen efter att ha fått varit ute en liten stund. Hörs i morgon.

__________________________________________________________________________________________

2 maj

Idag vaknade vi kl 6 efter en lugn natt. Har varit på promenad med Osborn och tillbringat nästan hela dagen i trädgården. Dels i hagen och dels ute själv med husse eller matte. Lite spring efter dutten var kul tyckte Vilja. Har tränat sitt o ligg oxå. Jättekul. Lite nya bilder finns i galleriet här.

__________________________________________________________________________________________

30 April - 1 maj

Idag kom så den stora dagen när vi skulle hämta Vilja.Vi kom till kennel Teamwork och Maritha o Sven-Einar vid 4-tiden. En trevlig kväll med god mat och samvaro med dessa bägge samt Marlene, Magnus o Malin, Anna o Per samt Maria. På morgonen den 1 maj skulle de flesta iväg till hundutställning så efter en i vanlig ordning superfrukost av SE så blev det fotografering och därefter date med Osborn. Allt gick bra och vi vände hemåt Ljusterö vid 10-tiden. Väl hemma så fick Vilja o Osborn bekanta sig med varandra och omgivningen. Osborn tyckte nog det var i minsta laget att leka med men skötte sig som den trevlig kille han är. Mer kommer under morgondagen.